הרמטכ"ל נפגש עם ראשי רשויות הצמודות לגבול עם ירדן
השבוע נערכה פגישה בין ראשי רשויות לאורך הגבול המזרחי עם רב אלוף הרצי הלוי. ראש המועצה הציג בפניו את אתגרי העמק
השבוע נערכה פגישה של הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי, עם ראשי הרשויות המצויות בגבול המזרחי של ישראל - מחמת גדר ועד ים המלח, בה נטל חלק גם ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידן גרינבאום.
במהלך הפגישה הציג ראש המועצה בפני הרמטכ"ל את האתגרים הניצבים בימים אלה בפני יישובי עמק הירדן ותושביה והעלה דרישה בלתי מתפשרת לשפר את המענה הניתן בגבול עם ירדן, על מנת למנוע כניסה של מסתננים ומבריחים ובאופן עקרוני לשפר את המענה הביטחוני בגבול.
בנוסף העלה ראש המועצה את נושא המשך שיפור מוכנות מרכיבי הביטחון ביישובים המצויים תחת משרד הביטחון.
הרמטכ"ל הלוי סקר בהתייחסותו את המציאות הביטחונית בימים אלה בגבול וציין כי צה"ל משקיע מאמצים רבים ומוסיף שלל אמצעים, לצד עיבוי הכוחות – במטרה למנוע חדירות בגבול.
עוד הדגיש הרמטכ"ל כי צה"ל מקדם מהלך להקמת מכשול משמעותי בגבול והקמתו, התלויה בנושאים תקציביים, תתחיל להתבצע ממרחב המועצה ודרומה.