המועצה הגישה עתירה מנהלית וצווי ביניים נגד מכרזי רמ"י ליישוב האון
בניגוד לפרסומי רמ"י, בית המשפט לא דחה את צו הביניים אלא רק את הבקשה לצו ארעי במעמד צד אחד. בית המשפט קבע דיון בבקשה ל-24.9 וייתכן כי יפסוק על צו מניעה
מועצה אזורית עמק הירדן, באמצעות עו"ד אבנר צור ואילן גורודיסקי מסניף צפון של פירמת עורכי דין בלטר גוט אלוני ושות', הגישה אתמול (ד' 11.9) עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל הקוראת לבטל את המכרזים הפומביים של רשות מקרקעי ישראל ליישוב האון. במקביל לעתירה הגישה המועצה האזורית בקשה דחופה לקבלת צווי ביניים עד להכרעה בעתירה כדי למנוע נזק מיותר למשתתפי המכרז וכן בקשה לצו ארעי במעמד צד אחד, בין היתר בטענה כי המכרזים פגומים ולוקים בחסר. בניגוד לפרסומי רמ"י, בית המשפט לא דחה את צו הביניים, אלא רק את הבקשה לצו ארעי במעמד צד אחד. בית המשפט קבע דיון בבקשה ל-24.9 וייתכן בהחלט כי יפסוק על צו מניעה למכרזים.
בעתירתה לבית המשפט טוענת המועצה האזורית כי פרסום המכרזים ע"י רמ"י הוא מהלך חד צדדי ושערורייתי וכי רמ"י מפרה את הוראות ההסכם שנחתם בין רמ"י לקיבוץ האון ב-19.1.2012, לפיו הקיבוץ שהינו צד לעתירה השיב לרמ"י את קרקעותיו על בסיס הסכמה כי "הרחבת היישוב ושיווק המגרשים בתוך כך יעשה בהתאם להסדרים והסכמות שיהיו בין המינהל למועצה האזורית עמק הירדן".
עוד נטען בעתירה כי רמ"י פרסמה מכרזים פגומים ומיותרים וכי ההחלטה לצאת למכרזים התקבלה שלא כדין וללא הפעלת שיקול דעת המצופה מגוף ציבורי. העותרים, ביניהם המועצה האזורית, טוענים כי עצם העובדה שכל המגרשים ישווקו באופן בלעדי בשיטת "המרבה במחיר" מראים כי רמ"י בחרה להפר ברגל גסה את הוראות ההסכם שנחתם בין קיבוץ האון לרמ"י, תוך פגיעה אנושה בעתידה של המועצה האזורית עמק הירדן, וכל עניינה בקבלת כספים ע"ח הציבור.
המועצה האזורית עמק הירדן טוענת בעתירתה כי בפעולותיה הפסולות של רמ"י, היא למעשה תקים ישוב לעשירים, אשר יראו הזדמנות לרכוש מגרש לצרכי נופש לסופי שבוע ולא כבית מגורים קבוע לזוגות צעירים חסרי דיור, שייפתחו את האזור. עוד טוענת המועצה האזורית כי תיקון המכרז בהודעות שונות לאחר פרסום המכרז, לרבות הקצאת מספר מגרשים לטובת חיילי מילואים חסרי דיור או נכי צה"ל, הינה הודעה חסרת תום לב ואין היא משנה דבר כי הכל תחת אותה שיטה "המרבה במחיר". המועצה האזורית טוענת כי על רמ"י לפעול בהלימה למטרות ציבוריות רחבות והשיקול הכלכלי אינו השיקול היחיד שיש לשקול בבסיס פעולותיה, ואף לא המרכזי שבשיקוליה.
לטענת המועצה האזורית, לפרסום המכרזים בצורה זו על ידי רמ"י יש השלכות הרות גורל על עתיד הפריפריה.
עוד טוענת המועצה האזורית בעתירתה כי הרוח הנושבת במסדרונות רמ"י היא של "בתחבולות תעשה לך מכרז" ותוהה כיצד מתעקשת רמ"י לפרסם מכרזים המבקשים להעמיס עלויות פיתוח על המועצה האזורית, על אף העובדה כי אין בכוחה וביכולתה לעשות זאת ממשאביה והכל תוך יצירת הוראות מכרז בלתי ברורות ובניגוד להחלטות מועצת מקרקעי ישראל. המועצה האזורית טוענת כי מצופה מגוף המפרסם מכרזים שלא יעשה שימוש בנוסחים שאינם מתואמים עם הצד השלישי שכלל אינו מודע להתחייבויותיו לביצוע עבודות כלשהן כחלק מפיתוח היישוב (ואין לו מקור תקציבי לכך).
המועצה האזורית אף טוענת בעתירתה כי במרכזים בצורתם הנוכחית שוללת רמ"י את כל ההנחות בגין הקצאת קרקע למגורים, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שמדובר באזור עדיפות לאומית. בנוסף טוענת כי הפגמים הרבים הטמונים במכרזים יובילו לעיכוב והארכת הליך הקמת היישוב החדש וכי התנהלות פסולה זו תוביל לפגיעה בציבור המציעים.
עוד טוענת המועצה האזורית כי פנתה לרמ"י בנושא, במהלך שלוש וחצי השני האחרונות וגם מיד עם פרסום המכרזים רווי הליקויים, אך גם פנייה זו לא זכתה לכל מענה ולכן לא נותרה לה ברירה אלא להגיש את העתירה המנהלית.
ראש המועצה האזורית עמק הירדן עידן גרינבאום: "הגשנו עתירה מנהלית במטרה לעצור את המכרזים חסרי האחריות של רמ"י. שינוי המכרזים על ידי רמ"י בעקבות הבקשה שלנו מראים כי רמ"י בעצמם מבינים שהמכרזים שהוציאו היו פגומים ולוקים בחסר. צר לנו כי רמ"י בוחרת לשנות את תנאי המכרז מקצה לקצה ופוגעת ברבים המעוניינים להתמודד בו. השינוי שהודיעה עליו היום בהתאם לעתירת המועצה משול לשינויי חוקי משחק כדורגל ב-10 הדקות האחרונות של ההתמודדות. המועצה האזורית עושה ותמשיך לעשות הכל כדי להקים יישוב קהילתי חזק ומגובש בהאון ותפעל שהמכרזים לשיווק הקרקעות ביישוב העתידי יתנו הזדמנות שווה לכמה שיותר צעירים מכל רחבי הארץ, חיילים משוחררים, מילואימניקים ולוחמים, נכים ומחוסרי דיור ובכלל לאנשים מן הישוב – הרוצים להקים את ביתם בעמק הירדן".